Vælg en side

old_Fotosafari Nationalpark Vadehavet

En Spændende Fotosafari

Nationalpark Vadehavet

 

Grå Sol

Bendtsenfoto deltog for nylig i en spændende fotosafari med SORT SAFARI, http://www.sortsafari.dk til Nationalpark Vadehavet. Vi fotograferede blandt andet naturfænomenet Grå Sol, når tusindvis af arktiske gæs samles i flok midt i Tøndermarsken for at æde og gøre sig flyveklar til det lange seje forårstræk op mod den Sibiriske Tundra for at yngle. Vi oplevede en unik naturoplevelse og kom helt tæt på, da de enorme flokke af gæs lettede og fløj op over marsken, så himlen omkring os blev omdannet til en grå/sort larmende masse, krydret med højlydt vingesus.

Næsten Dansende Traner

På de nøgne vintermarker et stykke udenfor Nationalparken oplevede vi på lang afstand en lille flok på 4 traner, som var på spadseretur i søgen efter føde. Tranen, som er en stor fugl med en højde på over 1 meter og et vingefang på mellem 200-230 cm, var på forhånd fotosafariens helt store mål, at få dokumenteret på billeder. Derfor blev der lynhurtigt rettet fokus på den fascinerende, men ret sky fugl. Vi lagde os i fordelagtig position med kameraet i paratstilling, hvorefter vi begav os ud over vintermarken i ly af det levende læhegn. Få øjeblikke senere efter, at have gået mindre end 50 meter, bliv vores lille “fotosafari ekspedition” afdækket af traneflokken, som straks gik på vingerne og 1-2-3 blev de store fugle hurtigt til små mindeværdige siluetter i horisonten.

Hvid Sol

Hvid Sol, når de skandinaviske sang- og pibesvaner i store flokke om vinteren samles for at “synge & danse” var noget nemmere at komme lidt tættere på, til trods for at svanerne hele tiden var opmærksomme på vores tilstedeværelse og på få sekunder kunne tage fugleflugten ved den mindste uro. Modsat knopsvanen er sang – og pibesvanerne meget højlydte med “sang” som varierer i lydstyrke og giver den flotte og elegante hvide fugl sit helt eget særpræg.